20 Jaar stedenband met Rundu gevierd

Vrijdagavond 23 mei heeft de werkgroep Rundu samen met de gemeente Nieuwegein gevierd dat de stdenband tussen Rundu (Namibië) en Nieuwegein 20 jaar bestaat. De bijeenkomst vond plaats in het Kleur-, Geur- en Smaakcentrum van Cees van Suylekom.

Onder de gasten bevonden zich de Eerste Secretaris van de Namibische Ambassade in Brussel de heer Humphrey Geiseb, de Honorair Consul van Namibië in Nederland mevrouw van Waegeningh, Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein en twee leden van de Werkgroep Nieuwegein uit Rundu, de heren Joachim Ignatius en Evaristus Muyeghu. Daarnaast waren er vele andere genodigden uit de Nieuwegeinse politiek en het maatschappelijk middenveld en oud leden van de werkgroep en bevriende instellingen.

De avond werd muzikaal geopend door de djembe groep Doun uit Nieuwegein. In zijn openingswoord benadrukte burgemeester Backhuijs de relatie tussen Rundu en Nieuwegein. Hij prees de mensen van de werkgroep Rundu voor hun inzet op geheel vrijwillige basis en meende voorts dat de stedenband een ver-volg verdiende. Ook heette hij de mensen uit Rundu van harte welkom en sprak de hoop uit dat zij een goed en inspirerend bezoek hebben afgelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk