2 juli Themazondag bij Museumwerf Vreeswijk

Op zondag 2 juli aanstaande houdt de Museumwerf in Vreeswijk weer een Themazondag! Het thema is deze keer: ‘scheepjes in de fles.’ Vanaf 13.00 ur is iedereen welkom. Leden van Vereniging Welkom aan Boord zullen die dag een gebottelde vlootschouw van Tall Ships, kleinere zeilschepen, motorschepen en andere creaties laten zien. De schepen zijn met veel geduld en precisie nagebouwd in de fles.

Een aantal hobbyisten laat graag hun kunsten zien en misschien willen zij hun geheimen over gefleste scheepjes wel met u delen?!

Bijverdiensten
Reuzen als wij zijn, geven flessenscheepjes ons een prachtig overzicht over de inhoud. We kijken er vertederd naar, met verwondering ook. Raadselachtig zijn ze natuurlijk ook. Kortom, scheepjes-in- de-fles roepen emoties op. Maar waar komt het fenomeen

Flessenscheepje eigenlijk vandaan?
Van oudsher doodden zeelieden tijdens lange reizen hun tijd met de vervaardiging van scheepsmodellen in lege flessen. Als ze na maanden weer voet aan de vaste wal zetten, werden deze flessen veelal verkocht aan landrotten. De opbrengst was een aardige aanvulling op hun vaak karige gage.

De techniek van de vervaardiging van deze kunststukjes is tegenwoordig niet meer voorbehouden aan zeelieden. Vele hobbyisten nu beoefenen deze tak van sport. Alle onderdelen van een model worden via de vaak smalle halzen in de fles gebracht en samengesteld tot vaak schitterend gedetailleerde scheepjes met of zonder achtergrond.

Themazondag
Tijdens deze Themazondagen zijn het Theehuys, met binnen- en buitenterras, en de expositieruimtes geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Entree is € 2,- p.p. Bootsmaatjes (donateurs) en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. De volgende Themazondag is op 6 augustus. In september vervalt de Themazondag wegens ons jaarlijks Werfweekend dat dan plaatsvindt. Zondag 8 oktober is de laatste Themazondag van het seizoen. Museumwerf Vreeswijk vindt u aan Wierselaan 113 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren