1e Ooievaarsnest in Nieuwegein komt in Galecop

Dinsdag 21 maart is het dan zo ver: het eerste ooievaarsnest in Nieuwegein wordt geplaatst in Galecop. Het komt in het natuurpark, dat is het gedeelte tussen de Reinesteijnseweg en de Lucas van Leydenhage. Samen met de bouwer zullen enkele leden van het wijkoverleg helpen om het nest overeind te zetten.

En dan maar wachten tot het nest bewoond wordt. Die garantie kan nooit gegeven worden omdat ooievaars niet zomaar een nest uitzoeken. Voorwaarde is dat er voldoende natuur om het nest heen is waar voedsel vandaan gehaald kan worden. Bij de keuze van deze lokatie is daar natuurlijk naar gekeken. Het natuurgebied zelf is vol met kleine diertjes waar ooievaars van afhankelijk zijn. Ook de velden aan de overkant van de A2 bieden volop gelegenheid om eten te zoeken.

Het nest is een idee van het wijkoverleg Galecop en wordt betaald uit het wijkbudget. Dit wijkbudget bestaat uit een bijdrage van de gemeente en van de woningbouwcorporaties. De bedoeling er van is iets extra’s voor de wijk te doen. Iedere bewoner kan bij het wijkoverleg een aanvraag indienen voor het wijkbudget. Voorwaarde is wel dat men zelf ook een bijdrage levert bij de totstandkoming van het idee en dat het initiatief een algemeen belang dient.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk