19-jarige man aangehouden als verdachte van brandstichting Skipiste Nieuwegein

Mark Snoeren, sinds kort eigenaar van de Skipiste Nieuwegein, zag woensdagochtend rond 04.40 uur iemand brand stichten in het horecagedeelte van zijn skischool aan de Nedereindseplas. “Voor zover ik weet heb ik geen vijanden, ik heb geen idee waarom dit is gebeurd” laat Snoeren weten. Het pand is onlangs gerenoveerd en klaar voor het nieuwe seizoen.

Snoeren, ook lijsttrekker van de VVD in Nieuwegein, kreeg rond 4.30 uur melding dat het alarm afging in zijn pand. “Ik ben er naartoe gegaan en zag de brandstichter nog. Ik ben snel zelf begonnen met blussen en ondertussen heb ik 112 gebeld.”

Daardoor kon worden voorkomen dat het gebouw volledig afbrandde. Toch is Snoeren bang voor fikse schade. “Niet alleen het horecaseizoen, maar het hele skiseizoen staat voor de deur. We hadden net de winkel volhangen met nieuwe skikleding, hopelijk valt de rookschade mee. Maar ik ben er bang voor.”

Op dit moment doet de politie forensisch onderzoek. “Het is nog maar de vraag wat de motivatie van de brandstichter is. Is het baldadigheid, of krijgt iemand hier een kick van? Ik heb geen flauw idee” aldus Mark Snoeren.

De politie heeft kort na de brand een 19-jarige man uit Utrecht kunnen aanhouden op verdenking van de brandstichting. Hierbij werden ze geholpen door een politiehelikopter die de man snel in de smiezen had. Hij werd in de wijk Batau Noord opgepakt op zijn fiets en is overgebracht naar het bureau. De brand is buiten aangestoken. Door het snelle optreden van Snoeren kon erger worden voorkomen maar de schade is groot.

De plek waar de brand begon

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren