17 november is er weer een ‘Avond voor de Stad’

Inmiddels wordt de burgemeestersenquête volop ingevuld. Wilt u ook meedenken over wat voor burgemeester Nieuwegein nodig heeft? Nog tot dinsdag 15 november kunnen de inwoners van Nieuwegein de enquête invullen. Op 17 november wordt er in twee zalen vergaderd, al staat in
de Gildenborchzaal slechts één punt op de agenda.

• Rondvraag
De rondvraag is het vaste moment waarop raadsleden vragen kunnen stellen over onderwerpen die niet op de agenda staan. De rondvraag kan een instrument zijn voor raadsleden om onderwerpen aan te snijden waar inwoners zich over hebben uitgesproken.

• Inspraak
Kan de raad u ergens bij helpen of wilt u uw mening geven over een onderwerp waarover nog niet in de raad gesproken wordt? Meld u dan aan voor de inspraakronde via griffie@nieuwegein.nl.

• Update vluchtelingenproblematiek/huisvesting statushouders
Vorige week vrijdag, 4 november, is het vluchtelingenschip aangemeerd in Merwestein en afgelopen week hebben honderd asielzoekers hun intrek genomen. Tijdens dit informatieve onderdeel wordt de raad bijgepraat over de vluchtelingenopvang.

• Nota verbonden partijen
Per 1 juli 2024 wordt de Wet Gemeenschappelijke Regelingen, die gaat over regionale samenwerkingsverbanden, aangepast. Tijdens dit onderdeel wordt de raad geïnformeerd over deze wetswijziging en de invloed hiervan op de nota Verbonden Partijen.

• Dialoog energiearmoede
De dialoog tussen de raad en het college over energiearmoede is een vervolg op de dialoog van 6 oktober, toen ook over dit onderwerp werd gesproken. De raad heeft die avond een aantal vragen gesteld die zijn meegenomen door het college en deze avond zal aan de hand van die vragen het gesprek voortgezet worden. Het uiteindelijke doel is om een plan van aanpak op te stellen voor energiearmoede.

Tot slot
Voor de volledige agenda’s, de bijbehorende stukken en de livestream gaat u naar NieuwegeinseRaad.live/Stream1 en ~Stream2. Uiteraard bent u ook welkom op het Stadshuis om de vergadering bij te wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk