Nieuwe appartementen in leegstaand kantoor

Het lege kantoorpand aan de Meentwal 1 in Merwestein krijgt een nieuwe functie. Er komen 34 nieuwe appartementen in het gebouw. Appartementencomplex ‘De Merowe’ biedt met name ook kansen voor starters op de woningmarkt. Hiermee past deze transformatie in het woningbouwbeleid van de gemeente om in de behoefte aan starterswoningen te voorzien. De gemeente Nieuwegein stimuleert en ondersteunt de omvorming van leegstaande kantoren naar andere functies.

Projectontwikkelaar Florie realiseert de bouw van de appartementen. Deze partij heeft in samenwerking met de gemeente de plannen voor omvorming van het pand ontwikkeld. Het nieuwe appartementencomplex bestaat uit éénkamer- en tweekamerappartementen vanaf € 85.000 euro v.o.n. Vrijdagmiddag 13 juli konden geïnteresseerden zich laten informeren en ging officieel de verkoop van start. Wethouder Wouter Kolff van Economische Zaken was uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

De gemeente Nieuwegein werkt er samen met betrokken partijen aan om leegstaande kantoorpanden een andere functie te geven. Initiatieven voor omvorming van leegstaande gebouwen juicht de gemeente toe en bekijkt ze vanuit een positieve insteek. Eerder al werd aan de Meerwal 1 een leeg kantoor veranderd in medisch kinderdagverblijf. Aan de Krijtwal 15 is een tandheelkundig centrum gerealiseerd in een voorheen leegstaand kantoorpand. Begin dit jaar startte de verbouwing van het kantoor aan de Veenwal 130 in startersappartementen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk