1,5 meter cheque voor de zorg! van cabaretier Paul Schoolderman

Vrijdag 26 februari jl. heeft Paul Schoolderman het personeel van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein verrast met een cheque van maar liefst € 1.000,- Het geld heeft de cabaretier en oud leerling van het Cals College in Nieuwegein opgehaald met zijn oudejaarsconference ‘Adempauze.’ Deze conference kon meerdere keren niet doorgaan vanwege het Coronavirus. Hierop besloot Paul zijn eerder opgenomen voorstelling in het ZIMIHC, dé plek voor amateurkunst in Utrecht, online te zetten. ‘Want nog en keer uitstellen was geen optie’ aldus de cabaretier die geboren is in Jutphaas en opgegroeid in de wijk Zuilenstein.

De bezoekers van zijn website konden de conference online bekijken en tevens een vrijwillige bijdrage overmaken voor het goede doel. ‘Dat is dus het zorgpersoneel van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein geworden. Op deze manier kan ik een bewogen jaar positief afsluiten en de medewerkers in de zorg een hart onder de riem steken’ laat Paul Schoolderman onze redactie weten.

‘De actie is zeer geslaagd en het is een waanzinnig bedrag geworden. Ik had dat niet verwacht’ aldus Paul, die nu zelf even een adempauze neemt na een bewogen jaar. Binnenkort hoopt hij  iedereen weer te mogen begroeten in het ZIMIHC (Zat Ik Maar In Hoog Catharijne).

Paul Schoolderman met de cheque voor het zorgpersoneel in Nieuwegein

Wie is Paul
Paul Schoolderman is geboren in Jutphaas en stond in 2002 in Toomler, het thuishonk van de Comedytraincomedians, voor het eerst op een podium als comedian. Na een paar optredens koos hij voor het halen van zijn Pabo-diploma en een carriere als voetbaltrainer. Vanaf 2010 is Paul volop actief en won hij het Utrechts Cabaret Festival en haalde de halve finale van Cameretten. Na dit programma, ‘De Vrije Loop’, dat vooral over zijn leven als leraar basisonderwijs ging, richtte hij zich meer op de maatschappelijke thema’s.

Winnaar juryprijs Utrechts Cabaret Festival 2014
In juni 2014 won hij de juryprijs van het Utrechts Cabaret Festival. “Leven & leren zonder angst, ik pas niet in het plaatje, ik ben geen blokje wat in een rondje past. Zijn programma heeft een kop en een staart, heeft een hoge grapdichtheid, is goed doordacht en heeft een prachtig eind. Het is een vondst dat hij zijn rol als leraar als kapstok gebruikt om te vertellen wat er in zijn eigen leven & in de wereld niet klopt. “Uit angst schiep de mens God en ik zag dat het niet goed was”. Hij heeft mooie tempowisselingen, durft rust te nemen en heeft een mooie stemnuancering. Hij is nonchalant, authentiek, heeft wat te vertellen, denkt na, maakt originele grappen, is cynisch, soms een beetje fout, zoekt het randje. Ondanks dat hij vervelende dingen zegt vinden we hem sympathiek, omdat hij samen met ons durft te twijfelen”, aldus het juryrapport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren