15-jarige jongens onder toezicht en behandeling voor reeks autobranden in Nieuwegein en Utrecht

Twee 15-jarige jongens uit Nieuwegein en de Meern die betrokken waren bij een lange reeks autobranden in Utrecht en Nieuwegein, komen twee jaar lang onder toezicht bij de reclassering. Ze moeten zich laten behandelen en krijgen daarnaast een taakstraf van 100 uur. De jongens moeten samen ook duizenden euro’s schadevergoeding betalen aan de gedupeerden.

De kinderrechter in Utrecht heeft de twee vanmiddag een zogenoemde maatregel Toezicht en Begeleiding opgelegd. Volgens deskundigen is het belangrijk dat de pubers worden behandeld. Ze mogen van de rechter geen contact meer met elkaar hebben. Als ze zich niet aan de voorwaarden houden, hangt de twee respectievelijk zeven en zes maanden jeugddetentie boven het hoofd.

BUS BEKOGELD
De 15-jarige jongen uit Nieuwegein was vorig jaar november en december betrokken bij 11 autobranden in Nieuwegein en 2 in Utrecht. Ook heeft hij samen met een derde verdachte het raam van een huis in Utrecht met ingegooid met stenen. De 15-jarige jongen uit de Meern was betrokken bij 7 autobranden in Nieuwegein. De twee hebben in Utrecht ook een rijdende stadsbus bekogeld met stenen. Daarbij raakte een passagier gewond.

De jongen uit Nieuwegein heeft bekend dat hij de branden samen met twee anderen heeft aangestoken. Daarna werd zijn leeftijdsgenoot uit De Meern opgepakt. Die ontkende dat hij iets met de branden te maken heeft, maar daar gelooft de rechter niets van.

JONGE VROUW OOK VERDACHT
Samen met de jongen uit Nieuwegein werd ook een jonge vrouw uit die plaats op heterdaad betrapt en opgepakt. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij 13 autobranden in Nieuwegein en 2 in Utrecht en ook van het gooien met stenen naar de bus en het huis in Utrecht. De 20-jarige vrouw komt later voor de rechter, omdat zij op dit moment psychisch wordt onderzocht.

De rechtbank neemt de lange reeks brandstichtingen hoog op, omdat die in de wijde omgeving voor gevoelens van angst en onveiligheid heeft gezorgd. Buurtbewoners gingen ’s avonds op straat posten toen in Nieuwegein-Noord de ene na de andere auto in brand vloog.

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren