Lezing over Frans Hals in DE KOM

Dinsdag 20 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur wordt in het theatercafé van DE KOM een lezing gehouden over de schilder Frans Hals. Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting KunstGein en is een mooie voorbereiding op een bezoekje aan het Rijksmuseum waar van 16 februari tot 9 juni de tentoonstelling ‘Frans Hals, zijn tijd ver vooruit’, te bezoeken is.

Frans Hals

Centraal in de lezing voor KunstGein staat de stijl van Frans Hals, die even los als levendig was. Een stijl die hem aanzien gaf en waarmee hij wordt gezien als een voorloper van het impressionisme. Tijdens de lezing wordt je deelgenoot van zijn ontwikkeling, waarbij hij steeds meer met conventies durft te breken en vol vertrouwen zijn eigen, maar ook eigenwijze weg vindt.

Naast zijn schilderstijl biedt zijn werk ook een boeiend tijdsbeeld. Het ‘burgerlijk realisme’ dat hij zich meester maakte, geeft een kijkje in de leefwereld van zijn opdrachtgevers en de normen, waarden en tradities van zijn tijd.

De entree bedraagt € 18,- (inclusief een pauzedrankje). De Stadspas voor deze lezing is geldig. Inschrijven/aanmedlden kan via het e-mailadres: inschrijvingenkunstgein@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk