Workshop en tentoonstelling over de rookmelder

Vanaf 1 juli geldt een rookmelderverplichting voor alle typen woningen. De bibliotheek organiseert daarover een workshop en een tentoonstelling. Vanaf 1 juli is iedereen wettelijk verplicht om op elke verdieping van je woning een rookmelder te hebben. Maar de gemeente en politie zullen daar niet op controleren, zegt de politie. Die waarschuwt daarom inwoners om niet zomaar mensen in huis te laten. Lees dit artikel maar eens.

De verplichting maakt het van belang dat iedereen weet hoe rookmelders werken en waarom ze overal moeten hangen. Op donderdagmiddag 9 maart geeft de Veiligheidsregio Utrecht van 14.30-16.00 uur een workshop in de bibliotheek over rookmelders. Bij de workshop zijn volop mogelijkheden om vragen te stellen, bijvoorbeeld waar en hoe de rookmelders moeten komen te hangen.

Daarnaast is van 9 maart tot en met 11 april hun rondreizende tentoonstelling ‘Zo gepiept’ te zien in de bibliotheek De tweede verdieping in de binnenstad van Nieuwegein. De tentoonstelling brengt op een ludieke manier rookmelders onder de aandacht. Ook leer en beleef je hoe rookmelders levens kunnen redden. De tentoonstelling bestaat onder andere uit een gedeelte met fluisterende rookmelders, een echte brandweerhelm om een unieke selfie te maken en een bord met (koelkast) magneetjes om mee te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk