Katern

Schoonspringers Aquarijn presteren goed

Op zaterdag 12 maart werd in Eindhoven de tweede en laatste wedstrijd van het jeugdcircuit georganiseerd. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein heeft dit seizoen veel nieuwe en jonge sporters erbij gekregen en die namen met veel plezier deel aan dit jeugdcircuit. Meerdere kinderen wisten een plaats in de top 6 te behalen. In het verenigingsklassement is Aquarijn op de tweede plaats geëindigd. De Dolfijn uit Amsterdam was dit jaar de winnaar.

In de E-groep was er bij de meisjes een zesde plaats voor Dana Jordan. Bij de E-jongens was er een vierde plaats voor Jaydon Man en een vijfde plaats voor Patrick Rijsberman. In de D-groep bij de jongens was er een bronzen medaille voor Mike Hoogendam. Mischa Dijkstra werd vijfde. In de A-groep was er een zilveren medaille voor Stanley Grijpink, het brons ging naar Jae Schoonderman en Jonathan Monderman werd vijfde.

Zeskamp
Op zondag 13 maart werd in Breda de eerste wedstrijd van de zeskamp georganiseerd voor de schoonspringers. Er worden dit jaar slechts drie wedstrijden georganiseerd, aangezien het wedstrijdseizoen net is begonnen vanwege Corona. Aquarijn was met zes springers afgereisd naar Breda.

In de D-groep (10/11 jarigen) was er een bronzen medaille voor Nouk Swart. In de C-groep (12/13 jarigen) sprongen de drie Aquarijn springers een sterke wedstrijd. Yunah Hulkenberg, net hersteld van Corona, werd vijfde, Mika Gorze Nipper pakte de derde plaats en de gouden medaille ging naar Joy Daalhuizen. Zij liet een sterke serie sprongen zien, met daarin de nieuwe dubbele salto voorover. In de A-groep (16/17/18 jarigen) was er een bronzen medaille voor Stanley Grijpink. Samuel Quist sprong een goede wedstrijd. Met meer dan 230 punten was zijn score de hoogste van de dag. Hij behaalde een gouden medaille.

De zeskamp springers van zwemvereniging Aquarijn

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk