PvdA Nieuwegein lanceert samen met Tweede Kamerfractie een Woonmanifest om huizen betaalbaar te houden in Nieuwegein

Op zaterdag 19 februari staat de PvdA Nieuwegein op Cityplaza voor het belangrijkste thema van de gemeenteraadsverkiezingen: betaalbaar wonen. Het Woonmanifest, dat samen met de Tweede Kamerfractie van de PvdA is opgesteld, wordt om 12.00 uur door lijsttrekker Vincent van Esch ondertekend.

Vincent van Esch: “Iedereen verdient een woning op een fijne plek. Een dak boven je hoofd, genoeg ruimte om in te leven en betaalbare woonlasten zijn op dit moment voor lang niet iedereen meer haalbaar. En ondertussen proberen huisjesmelkers en investeerders huizen op te kopen voor een maximale winst. Hierdoor zijn starters, gezinnen en ouderen die een passende woning proberen te vinden de dupe. We moeten als overheid, zowel landelijk als lokaal, meer de regie pakken.”

Die verandering begint wat de PvdA betreft op 16 maart. Bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kunnen kiezers bepalen of de ongelijke woningmarkt weer kansrijke volkshuisvesting voor iedereen wordt.

Het Woonmanifest bevat punten om de wooncrisis te bestrijden. Allereerst wil de PvdA dat er vooral sociale huurwoningen worden gebouwd. En nog voor de verkiezingen behandelt de Tweede Kamer de ‘Wet Voldoende Betaalbare Huurwoningen’ van de PvdA. Die regelt dat het aantal betaalbare woningen ten minste op peil blijft. Daarnaast wil de PvdA een aanpak voor het isoleren van tochtige huizen en meer geld vanuit Den Haag naar gemeenten om onmisbare voorzieningen zoals speeltuinen, buurthuizen en fatsoenlijk openbaar vervoer in stand te houden of te verbeteren.

De PvdA Nieuwegein is zaterdag 19 februari van 10.00 uur tot 14.00 uur te vinden op Cityplaza, op het plein met de fonteinen. Ben je er niet bij, maar wil je toch iets kwijt over de woonproblematiek in Nieuwegein? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar pvdanieuwegein@gmail.com of stuur een bericht via Facebook of Instagram van de PvdA Nieuwegein.

Wil je het Woonmanifest ook tekenen? Dat kan vanaf zaterdag op de website van de PvdA.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk