110 deelnemers doen mee aan de Rommelroute in Batau-Noord

Het wordt feest in Batau-Noord voor iedereen die het leuk vindt om op zoek te gaan naar een koopje. Ruim 110 wijkbewoners doen dit jaar mee met de Fiets-Rommel Route op zondag 24 juni aanstaande van 11.00 tot 16.00 uur. Vanaf al deze adressen verspreidt over de wijk bieden wijkbewoners hun tweedehands spulletjes aan. Op veel plekken in de wijk doen meerdere buren uit één straat mee. Organisatrice Renée Blom: “We zijn heel erg blij met dit enorme aantal aanmelding. Nu hopen we natuurlijk vooral op mooi weer en op veel bezoekers. We zijn dan niet alleen duurzaam bezig door oude spulletjes te verkopen in plaats van weg te gooien, maar als er veel mensen de straat op gaan, wordt het bovenal een gezellige dag.”

’s-Middags brengt de nieuwe wijkwethouder Marieke Schouten samen met een afvaardiging van het wijknetwerk en vergezeld door wereldkampioen en fietsenmaker Arie Liefhebber op zijn hoge fiets (Bi), een bezoekje aan de rommelroute.

Ondernemers op het Muntplein zijn ook erg enthousiast. Zowel ijsmakerij Schep als de Vuurtoren hebben de 24-ste een leuke actie voor bezoekers van de rommelroute. De marktkooplui en het wijknetwerk betaalden al het drukwerk en Evenementen Service Nieuwegein zorgt bij droog weer voor een springkussen. “Dankzij de sponsors hebben we deelname voor de wijkbewoners weer gratis kunnen houden”, vertelt Blom.

Op een routekaartje staan alle deelnemende adressen aangegeven. De routekaart is te downloaden op facebookpagina Fiets-Rommelroute Batau-Noord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren