10e Geinbeat Festival

Zondag 20 juni is het dan weer zover: het Geinbeatfestival te Nieuwegein zal dan weer plaats gaan vinden in park ‘Oudegein’ van 13.00 uur tot 01.00 uur en dat voor de 10e keer! Een fanatieke en knallende sponsoren-aktie heeft het de organisatie mogelijk gemaakt om dan ook grootser uit te pakken dan voorgaande jaren.

Op deze zondag zal vanaf 13.00 uur de popmuziek weer losbarsten en wel op 2 podia. Op het Geinbeat-podium zal de aftrap gedaan worden door Reflected (een finalist van de Kleine Prijs van Nieuwegein). De band speelt punk met grunge-invloeden waarna nog veel meer artiesten zullen optreden. Om 19.45 uur begint het avondprogramma en dat wordt – volgens Geinbeat-traditie – geopend door de winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein. In dit geval is dat Inumane, de 5 heren spelen melodrastische rock: hard en eigenzinnig, maar met ruimte voor gevoel en melodie.

Op het Veerhuispodium (tent van 40×20 meter) starten de jonkies van Deloaded. De band heeft onlangs een nieuwe drummer in de gelederen opgenomen (de 14-jarige Toni Peroni jr.) en deze heeft nu al de naam de hardste drummer van Utrecht en omstreken te zijn.

Maar ook de dames en heren van Theater Totaal betreden het podium en dan staat er ook wel wat: 11 personen, 8 zangers/zangeressen, 4 keyboards. Een heel podium vol met muzikanten die één ding gemeen hebben: de artiesten zijn allen mensen met een verstandelijke handicap. Ook op dit podium zullen treden de hele dag artiesten op zoals: de mannen van fort Knox, Wagtale, Little Sweet Lilly, White Rabbit en natuurlijk Spinvis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk