Wie verdient er een jongerenlintje? Nomineren kan t/m 30 november 2021

Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. Kent u een jongere die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Meld hem of haar dan nu aan. Naast deze eretitel en oorkonde krijgen deze helden ook een tegel met hun naam erop die langs het water De Doorslag liggen. Kijk hier voor meer informatie.

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, geregeld mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. Of denk aan een jongere die in het kader van Corona iets bijzonders heeft gedaan voor de stad.

Jongerenlintje heet in Nieuwegein: De Doorslag
Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Hoe meld ik een jongere aan
Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar met Nieuwegein te maken heeft. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten.

Het jongerenlintje wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Nieuwegein. Inzenden kan tot 30 november 2021 bij Elsje Leurs van de gemeente Nieuwegein, via: e.leurs@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren