ZorgSpectrum realiseert nieuwe woonzorglocatie in Nieuwegein

Zorgorganisatie ZorgSpectrum realiseert een nieuwe woonzorglocatie in Nieuwegein en speelt daarmee in op de toenemende vraag naar verpleeghuiszorg. Het voormalig kantoorgebouw aan de Kuifmees 50 wordt getransformeerd tot een intramuraal zorgcomplex. Het pand is aangekocht door het Bouwinvest Healthcare Fund.

In het complex worden 76 zorgeenheden met bijbehorende voorzieningen gerealiseerd voor mensen met dementie. Alle bewoners hebben de beschikking over een privé woonruimte met eigen sanitaire voorzieningen. Daarnaast kunnen bewoners op elke verdieping gebruikmaken van een tweetal gemeenschappelijke woonkamers met een directe toegang tot de buitenruimte.

Het complex ligt in de wijk Doorslag en op loopafstand van het St. Antonius ziekenhuis en diverse voorzieningen.

Wachtlijsten
Vastgoedcoördinator Johan Gubbens: “In Nieuwegein is een toenemende vraag naar verpleeghuiszorg voor mensen met dementie. Met de realisatie van deze nieuwe woonzorglocatie komen we tegemoet aan de oplopende wachtlijsten in de intramurale zorg. Naar verwachting openen we medio juni 2021 de deuren.”

De Kuifmees biedt een aangename en stimulerende omgeving waar van alles te beleven is en waar bewoners actief betrokken worden bij (dagelijkse) bezigheden. Kwartiermaker Maria Wilson: “De nadruk ligt op het realiseren van een betekenisvol leven. We leren de mens achter de bewoner kennen. Wat vindt iemand belangrijk? Welke wensen, behoeften en voorkeuren heeft hij/zij? Samen met bewoners en hun naasten zorgen wij voor een prettige daginvulling.”

Duurzaam
De transformatie van kantoorgebouw naar woonzorg past bij de duurzaamheidsambitie van het Heatlhcare Fund. Het woonzorgcomplex wordt voorzien van extra isolatie, dubbelglas en zonnepanelen. Warmte wordt opgewekt door middel van een warmtepomp.

Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om verder uit te breiden in het segment intramurale zorg. “We zijn blij dat we dit gebouw voor ZorgSpectrum in portefeuille kunnen nemen. Gezien de groeiende vraag naar plaatsen voor mensen met een zware zorgvraag in Nieuwegein voorziet dit gebouw in de grote behoefte aan passende huisvesting”, aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk