100e Nieuwe lid voor TV Rijnhuyse dit jaar

Afgelopen maand verwelkomde Tennisvereniging Rijnhuyse het 100e nieuwe lid van 2015. Gelukkige is de 9-jarige Merel Manschot, die uit handen van voorzitter Rick van Midde een tennistrui kreeg om deze mijlpaal te vieren. Merel’s eerste kennismaking met tennis was dit voorjaar tijdens de gymles op de Beatrixschool (vestiging Zuilenstein). De trainers van Rijnhuyse verzorgden ook dit voorjaar tennisles tijdens de gymles op diverse Nieuwegeinse basisscholen. De vele activiteiten van de club, de mooie entourage en vriendinnetjes van Merel die ook bij Rijnhuyse spelen, trokken Merel over de streep. Tennisvereniging Rijnhuyse is gevestigd in Nieuwegein Noord, bij het fort en het kasteel, en heeft geen wachtlijsten voor nieuwe leden.

Nadat Merel eerst haar zwemdiploma’s had behaald en had gesnuffeld aan andere sporten, heeft ze nu dus voor tennis bij Rijnhuyse gekozen. En ze is helemaal blij; na een tennistraining (categorie Tenniskids Oranje) komt ze lekker moe thuis. Ook heeft ze al met familieleden op de baan gestaan en hoopt op veel nieuwe vrienden op de club. Dat ze nu ook het 100e nieuwe lid van 2015 is geworden, maakt het extra bijzonder voor Merel.

De jeugdafdeling van Rijnhuyse groeit hard. Met het nieuwe Tenniskids-programma van de KNLTB wordt tennissen voor de kinderen ook steeds leuker. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. De kinderen van 6-8 jaar behoren tot de categorie rood, spelen op een kwart baan met zachtere ballen. Iets oudere kinderen horen bij Tenniskids oranje, spelen eveneens met iets zachtere ballen op een driekwart baan. Tenniskids groen (10-12 jaar) is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis met een iets tragere bal. Daarna gaan de kinderen op een reguliere baan met normale ballen aan de slag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk