100 betaalbare woningen per jaar

Op maandagavond heeft de Partij van de Arbeid een discussieavond georganiseerd over betaalbare woningen voor onze jongeren. Jongeren moeten niet hoeven weg te trekken uit Nieuwegein.

Na een discussie, waar alle woningbouwcorporaties met de directies aan tafel zaten, evenals Tweede Kamerlid Staf Depla (PvdA) heeft de Partij van de Arbeid een manifest uitgebracht om de komende periode concreet te werken aan betaalbare huisvesting.

Het manifest “Waar een wil is, is een woning….” geeft aan dat de PvdA 100 betaalbare woningen voor starters PER JAAR wil realiseren in Nieuwegein.

Daarbij zijn ook een aantal concrete locaties genoemd. In navolging van de woningbouwcorporaties in de notitie “Knellende ruimte” heeft de PvdA aangegeven zich in te zetten voor concrete locaties. Laagraven, rond Fort Jutphaas, Nijpelsplantsoen, het populierenbos aan de kop van de Zuidstedeweg, het Henkelterrein en Blokhoeve zijn genoemd, als mogelijkheden.

Daar kunnen woningen worden gebouwd die met forse groene omlijsting kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen voor Nieuwegeinse jongeren.

Nu moeten zij gemiddeld zeven jaar wachten op een geschikte woning, als zij dan al niet naar elders vertrokken zijn. “Die gedwongen vlucht moet stoppen” aldus Hans Adriani, kandidaat raadslid voor de PvdA.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!