“Nabeschouwen”

“Sfeer!!”,Het Nieuwegeins Narrenbal van de 11 van de 11de vond plaats in de Raadszaal van het Gemeentehuis. Weliswaar geen Allaaf en geen Muntpleinpolonaise à la de PvdA maar wel een stevig debat in een goede sfeer. Hier mogen de populistische partijen van Nederland een voorbeeld aan nemen. Zoals ik al in mijn bijdrage aan deze Algemene Beschouwing ( www.D66Nieuwegein.nl) meldde kan politiek fatsoen en respect het beste in de eigen stad en wel in Nieuwegein beginnen.
“Njet 1…!!” Ondanks de goede sfeer kreeg het College gesteund door de coalitiepartners geen ja over de lippen bij de voorstellen van de oppositie. Het was alleen maar “Njet” wat de klok sloeg. Zeker bij onze voorstellen!  Ons beroep op het College en de Raad om de  in 2008 aangenomen beleidsvoornemens inzake de OZB vol te houden gezien de toekomstige verslechtering van de financiële huishouding van de gemeente werd met veel zogenaamd sociaal misbaar weggewuifd. Opportunisme van de bovenste plank, want D66 voorspelt U, dat bij de komende College- en Begrotingsonderhandelingen voor 2011 en verder, nu nog meer drastische maatregelen genomen zullen moeten worden. Er zullen beleidskeuzes moeten worden gemaakt, efficiency cq./bezuinigingsmaatregelen moeten worden getroffen en ter complementering van dit drieluik aan de belastingschroef moeten worden gedraaid. Wij zagen dit laatste graag in kleine stappen. Ofwel in 2010 € 0,31 cent extra OZB per gezin per maand en dit nogmaals extra in 2011 en later. Over deze vreselijke bedragen hebben wij het!!! Helaas, het verkiezingsopportunisme won!!
“Njet 2…!,”Wij hebben wederom een poging gedaan om de sportclubs op het sportpark Parkhout voor de volle 100% tegemoet te treden bij de renovatie van hun complex. Hierbij het college en haar coalitiesecondanten aan hun afspraken herinnerend. Helaas, de voeten werden wederom in de modder van de slechte voetbalvelden gezet. Neen, het hondenpoepbeleid gefinancierd door uit het structurele brandweerbudget te gappen, werd belangrijker gevonden.“Njet 3…!,”D66, als partij die het milieu een warm hart toedraagt, wilde samen met Groen Links en de Groep Meese, de frequentie van het ophalen van plastic huisafval verdubbelen, maw van eenmaal per maand naar tweemaal per maand en dit financieren vanuit de overvolle egalisatiereserve Afvalstoffenheffing. Meer service voor de burgers zonder dat dit hen in hun portemonnee raakt. D66 kwam juist nú met dit voorstel, omdat de burgers nú met minstens 4 zakken plastic afval per maand worden geconfronteerd en het nú nog een sport vinden om te scheiden Tweemaal ophalen per maand stimuleert dit gedrag. Daar is geen evaluatie voor nodig. Helaas was ons pleidooi tegen dovemansoren gericht. Over vier maanden wil de wethouder zijn oren pas weer open zetten. Gemiste kans!!! “Njet 4…!,”Het laatste “Njet” kwam van ons zelf. Het CDA en de CU/SGP wilden namelijk weten of de Nuloptie voor coffeeshops in Nieuwegein haalbaar was. Behalve dat de burgermeester  stelde dat dit zo goed als onmogelijk was, gezien het huidige en te verwachten rijksbeleid, hebben wij duidelijk gesteld, dat deze nuloptie voor ons onbespreekbaar is. Wij hebben gesteund door een meerderheid van de Raad op 16 december 2003 voor het huidige coffeeshopbeleid gekozen met als flankerend beleid consequente bestrijding van overlast, zowel rond de coffeeshop als in geheel Nieuwegein. Hier blijft D66 Nieuwegein onomwonden voor staan. Het gedogen van juist één coffeeshop maakt dit beleid uitvoerbaar. Overlast is voor ons een nuloptie!!!!! “D66 vindt…!,”consequent en consistent beleid van de overheid jegens onze burgers heel belangrijk. Daarnaast hechten wij aan “ Afspraak is Afspraak” Wij zien de komende Gemeenteraadsverkiezingen dan ook met vertrouwen tegemoet. Wij kijken de burger zonder opportunisme graag recht in de ogen en gaan de discussies met onze concollega´s in de politiek graag aan! D66 is namelijk Anders!! 
Hans ReuschFractievoorzitter D66 Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk