Katern

‘Optreden in finale Korenslag enorme eer voor Hatikwa’

Niet Hatikwa uit Nieuwegein heeft de finale van Korenslag gewonnen, maar het Zo Gospel Choir. Natuurlijk hadden ze graag willen winnen, maar ze gunnen het koor uit Amsterdam Zuid-Oost deze overwinning van harte want “zij zongen geweldig.”
Dirigent David de Geus zegt het eigen optreden in de finale een enorme eer te vinden: “Het was leuk om samen met musical artiest John Vooijs te zingen, maar het was vooral leuk om een liedje te doen uit ons eigen repertoire. ‘Fix You’ is een liedje wat gaat over de oneindige liefde van God, en hoe Hij toekijkt hoe je aan het proberen bent, in de fout gaat en je vervolgens helpt er bovenop te ko-men. En om dat op nationale televisie te mogen zingen is geweldig!”
Voor Hatikwa was mee-doen aan Korenslag 2010-2011 een geweldige beleving, ze hebben veel geleerd. Koorlid Lineke de Jonge zegt: “Ik vond ons niet veel minder dan ‘Zo’, wij zijn binnen de drie afleveringen gegroeid tot één van de drie beste koren van Nederland!” Het jongerenkoor staat nu weer met beide benen op de grond en is weer terug op haar thuisbasis. Het oefent voor verdere uitbouw van haar repertoire. In de samenwerkingsgemeente Het Anker in Nieuwegein zijn ze erg trots op Hatikwa.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk