Record bedrag voor gevonden boek

Het boek dat een medewerker van de Kringloopwinkel in Nieuwegein afgelopen maandag 14 november heeft gevonden met 25 originele houtsnedes van de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972), heeft 9.031 euro opgebracht op de veiling.

Anne-Kee van Kringloop Midden Holland: “Het boek was ontdekt door een medewerker van de Kringloopwinkel Nieuwegein tijdens het sorteren van binnengekomen boeken en was niet meer in particuliere handen. We zijn blij maar ook verbaasd dat het boek zoveel heeft opgebracht.”

Het veilinghuis De Eland/Van Gendt Book Auctions dacht dat de collectie tussen de 1500 en de 2500 euro zou opbrengen maar dat is dus veel hoger geworden. De houtsnedes zijn in 1932 gemaakt en gesigneerd door Escher zelf. Escher had ze allemaal gesigneerd. Dat is bijzonder, omdat de kunstenaar dat bij een zeer klein deel van de totale oplage van driehonderd exemplaren heeft gedaan. Kunstkenners vinden dat de Kringloop het boek ter snel heeft verkocht omdat het boek een tienvoudige op had kunnen brengen als het geveild werd in Amerika. Escher is momenteel daar een veel gevraagde kunstenaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk