Politiek stelt vragen over losloopgebied Galecopperzoom

De politiek is verontrust over de mogelijke komst van een grootschalige regionale Vogelopvang in de wijk Galecop. Begin september heeft de Vogelopvang haar plannen gepresenteerd voor deze opvang in de Galecopperzoom bij de oude wielerbaan.. Dit gebied is nu één van de grootste losloopgebieden voor honden in Nieuwegein.

Hondenbezitters hebben bij de lokale D66 zorgen geuit over de plannen. Zo lijkt het alsof het losloopgebied aanzienlijk verkleind wordt. Ook is het onduidelijk of deze plannen gevolgen hebben voor de toegankelijkheid van het gebied.

D66 is van mening dat de Vogelopvang welkom is in Nieuwegein, maar deelt ook de zorgen van de hondenbezitters. Raadslid Ingrid de Vries: “Het gebied zou groot genoeg moeten zijn om beide functies te verenigen. Dat wordt nu niet duidelijk. Daarom hebben we hierover vragen gesteld aan het College middels een art. 42 brief.”

Inmiddels heeft ook een groep hondenbezitters, die gebruik maken van het losloopgebied, haar zorgen geuit richting het college van B&W. Klik hier voor de brief die zij stuurden naar het college.

4 thoughts on “Politiek stelt vragen over losloopgebied Galecopperzoom

  1. Miep v Kleef.

    Vanmorgen liepen wij met zeker 12 mensen en 16 honden!!!!!!! En dat gebeurd zeer regelmatig.

  2. Gerda Eegdeman

    Er zijn geen andere besloten losloop gebieden in Nieuwegein, op de wielerbaan heeft niemand last van ons en ook onze honden hebben geen last van vervelende mensen….

  3. Eric Bosman

    Volgens mij is dit het veiligste losloopgebied in Nieuwegein. Ik kom hier hondenliefhebbers uit heel Nieuwegein tegen tijdens het wandelen. En geen auto of fietsverkeer dat last heeft van de honden (en omgekeerd).

  4. Fred van Wonderen

    Dit is inderdaad de ideale plek in Nieuwegein om je hond los
    te laten lopen. Geen verkeer en last van hondenhaters.
    Afblijven dus !

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk