Jan met de Pet over minder bureaucratie

Het mooie weer blijft maar aanhouden dus dan maar weer eens in de pen klimmen. De nieuw geïnstalleerde raad heeft een uitleg gehad over hoe het allemaal werkt! Toch vreemd vindt ik want dit zijn toch mensen die geïnteresseerd zijn in de politiek?

Maar ja het blijkt als je “vrienden” hebt dat je er erg ver mee kan komen. Vroeger was het in de politiek zodat je eerst een tijdje “mee liep” met de fractie en dan langzamerhand ingevoerd werd in het politieke werk. Maar tegenwoordig weten ze het allemaal behalve hoe het echt werkt. Eigenlijk schandalig natuurlijk om zo mensen in een positie te zetten die dadelijk gaan beslissen over onze gemeenten hoe we onze gelden gaan inzetten.

Ook voor de ambtenaren is het weer wennen, weer een nieuw stel zeurpieten die niets weten en dan vervolgens de ambtenarij de schuld geven. O nee sorry, dat is Bakthali.

Nee onze ambtenaren zijn ook werknemers met een beroepstrots. Zij willen dat hun bedachte uitwerkselen van de politieke macht goed en netjes gebeurt. Je zal maar elke 4 jaar van koers moeten veranderen en dan nog vrolijk zijn! Ga er maar aan staan.

Nee, schelden op ambtenaren kan niet en heeft geen zin want zij kunnen er niets aan doen dat de politiek dit allemaal bedacht heeft. Mijn inziens moet het zo gaan: Als ik boos ben of niet goed geholpen wordt of tegen de zogenaamde muur aanloop moet ik niet die ambtenaar verrot schelden maar de wethouder aanspreken want hij of zij is in de positie om zaken te veranderen, mits ze niet bezig zijn natuurlijk met hun eigen speeltjes. Want mensen, laten we nu eens eerlijk zijn, we lopen al jaren te schelden op de bureaucratie maar niemand doet er iets aan. Ik heb deze verkiezingen geen elke partij horen roepen dat ze dat willen aanpakken, u wel?

Laten we hopen dat deze jongens en meisjes nu eens echt wakker worden en dit soort zaken gaan aanpakken. Echt de bureaucratie aanpakken en het makkelijker maken voor de burgers. En daardoor ook voor die ambtenaren die echt van goede wil zijn maar in een wurggreep zitten want ze hebben er zelf ook last van.

Ik sprak laatst een ambtenaar die in 3 verschillende systemen zijn uren moest verantwoorden. Te gek voor woorden dat zouden we in de burgermaatschappij niet pikken.

Ik wilde dat de mensen die er nu over gaan, dus de raad, nu allemaal gingen verbouwen; een nieuwe dakkapel, een windmolentje in je tuin, een parkeervergunning aanvragen. Waarom? Vraagt u zich nu wel af? Dan ondervinden ze zelf de bureaucratie aan den lijve of zouden ze nu al vriendjes hebben bij de ambtenaren die daardoor in een moeilijke positie wordt gebracht?

Nee, ik geloof in samenwerken tussen de politiek, de ambtenarij en de bevolking van deze stad want, hoe we het ook wenden of keren, we moeten het samen doen.

Laten we nu maar eens afwachten wat ze nu allemaal gaan verzinnen in de kamertjes of misschien wel de beroemde achterkamertjes. Eerst de onderhandelingen maar eens goed starten. Misschien nemen ze het wel mee in hun onderhandelingen: Jan met de Pet wil minder bureaucratie. Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk