Auto botst op reclamezuil na uitwijken voor lesmotor op de Zwanenburgstraat

Vanmorgen even voor 11.00 uur is een auto frontaal op een reclamezuil geknald op de Zwanenburgstraat. De bestuurder moest uitwijken voor een lesmotor. Politie- en ambulancepersoneel waren snel ter plekke. De weg is korte tijd afgezet. De bestuurster van de lesmotor is gestabiliseerd per ambulance met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Omstanders hebben de auto moeten optillen om de motorrijdster onder de auto vandaan te halen.

De Zwanenburgstraat in Jutphaas/Wijkersloot staat al lange tijd onder druk. De weg is wel een 30 km zone, maar niet als zodanig ingericht. Ondanks een burgerinitiatief van de bewoners van de Zwanenburgstraat in 2011, +/- 800 handtekeningen, rapportages van Veilig Verkeer Nederland en Tauw, Wijknetwerkbrief Jutphaas/ Wijkersloot en het beleid in het GMP+ om de 30 km zones te herinrichten zodat deze voldoen aan een 30 km zone, met als doel het verkeer zodanig af te remmen dat deze rustig rijdend doorstroomt. Hieraan is nog steeds niet voldaan. Frequent wordt er te hard gereden met als gevolg kleine en grote ongelukken.

In een reactie laat een bewoner weten: ‘De meneer in de auto wilde oversteken vanaf zijn oprit aan de Zwanenburgstraat, er was op dat moment geen verkeer dacht hij en ineens was daar de lesmotor uit het niets. Ze hebben elkaar geraakt en meneer heeft zijn stuur omgetrokken naar de andere kant en kwam daardoor tot stilstand tegen de reclamezuil.’ De politie heeft de zaak in onderzoek.

.

One thought on “Auto botst op reclamezuil na uitwijken voor lesmotor op de Zwanenburgstraat

  1. O J Windhouwer

    Er zouden ook voorrangsborden geplaatst moeten worden bij die sluizen. De auto’s die de sluis naderen zouden de auto’s uit de sluis voorrang moeten verlenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk