Zwervend bestaan nekt Geinbeat

De locatie en het tijdstip willen nog wel eens wisselen, maar Geinbeat blijft een vaste prik op de festivalkalender. Afgelopen weekend vond het festival plaats in De Oude Kom, het oude theater van Nieuwegein dat binnenkort gesloopt gaat worden. Hoewel het idee achter de keuze voor De Oude Kom sympathiek was – een eerbetoon aan een theater dat lang dienst heeft gedaan als cultureel baken in Nieuwegein- pakte die keus om verschillende reden minder goed uit.

Om een dans/sta-gedeelte te creëren was de eerste helft van de stoelen uit de theaterzaal gehaald. Omdat de weinige bezoekers veelal op één van de stoelen in de vijftien overgebleven rijen gingen zitten, bleef dat gedeelte echter vaak leeg. Daarnaast betekende de keuze om het festival dit jaar in De Oude Kom te houden dat, na Park Oudgein in 2010 en Fort Vreeswijk in 2011, Geinbeat in 2013 opnieuw op een andere locatie plaats vindt. Een zwervend bestaan bevordert de herkenbaarheid van een festival natuurlijk niet.

Qua programmering was deze editie van Geinbeat een van de betere van de afgelopen jaren. Het is dan ook de vraag waarom het festival zo matig bezocht werd. Het onverwacht goede weer op zaterdag misschien? Qua locatie valt er in ieder geval nog wel wat te verbeteren. Door het verdwijnen van De Oude Kom wordt de organisatie van Geinbeat hoe dan ook gedwongen om daar stappen in te zetten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk