Katern

Zwemvereniging Aquarijn met schoonspringers actief in Noorwegen en Eindhoven

Op dinsdag 26 april jl. vertrokken zeven schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein naar het Noorse Bergen om daar deel te nemen aan de Bergen Open. Dit jaar deden meer dan 200 deelnemers uit 14 landen, waaronder een sterke ploeg uit Southampton, Engeland en goede springers uit Zweden, Polen en Zwitserland, mee aan het toernooi in Noorwegen.

Op de foto: Matthew Hibbert en Oona Abbema

Bij de A-jongens op de 3 meter plank was er een 13de plaats voor Matthew Hibbert en een 16de plaats voor Daan Willemen. Beide jongens sprongen voor het eerst in deze sterke groep van 16 tot en met 18 jaar. Beide schoonspringers lieten een stabiele wedstrijd zien en behaalden een PR.

Op de 1 meter plank was er een goede 7de plaats voor Matthew Hibbert. Hij liet een mooie en constante serie van 10 sprongen zien. Daan Willemen werd wederom 16de. Kayra Asci werd 19de en Samuel Quist 21ste.

Kayra en Samuel hadden al een mooie synchroonwedstrijd gesprongen op de 3 meter plank en werden 7de. Van sommige juryleden kregen ze zelfs een 8 voor de synchroniteit. Kayra Asci sprong op de toren naar een mooie 9de plaats. Hij liet al een aantal sprongen van de
10 meter zien.

Bij de A-meisjes op de 3 meter was er een 23ste plaats voor Iris de Heer en een 26ste plaats voor Nica Rakke. ‘Op de 1 meter plank duurde hun wedstrijd meer dan 3 uur en dat is best even wennen na een lange periode van geen wedstrijden door Corona’ aldus hun trainer. Iris werd 23ste op de 1 meter plank en Nica 32ste.

In de open klasse sprong Oona Abbema zich op de 3 meter naar de 8ste plaats. Op de 1 meter was het verrassend spannend om de medailles en werd ze net 4de . Samen met Matthew sprong ze naar het brons bij het mixed synchroon. Iris en Daan werden hier 4de.

Het team dat afreisde naar Bergen in Noorwegen

Finale jeugdcircuit Eindhoven
Met acht springers werd er op zondag 1 mei jl. deelgenomen aan de finale van het jeugdcircuit in Eindhoven. Hiervoor konden de springers zich plaatsen via de twee wedstrijden van het jeugdcircuit.

In de A-finale was er in de E-groep een 5de plaats voor Madeleine. In de D-groep was er brons voor Mike en Mischa werd 4de. In de A-groep was er zilver voor Stanley en brons voor Jae. In de B-finale was er zilver voor Lizzy en brons voor Yvie in de E-groep en in de D-groep was er goud voor Minte.

Over vier weken zijn de kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein zal hier met een grote ploeg aan deelnemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk