Katern

Zwemvereniging Aquarijn in Nieuwegein organiseerde een Sintwedstrijd

Op zaterdag 27 november, net voordat de avondlockdown in was gegaan, kon de afdeling schoonspringen van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein de Sintwedstrijd organiseren. Het was duidelijk merkbaar dat veel clubs de reis naar Nieuwegein door Corona niet aandurfden. ZPC Amersfoort en Joop Stotijn Den Haag durfden het wel aan om te komen.

Er werd gesprongen in de E-groep (9 jaar en jonger) en de D-groep (10/11 jarigen). Er was een wedstrijd voor de B+ (14 jaar en ouder) aan toegevoegd.

In de E-groep meisjes was er goud voor Sandhya de Kreij. Ze liet een aantal mooie sprongen zien. De zilveren medaille ging naar Nouk Swart. Bij de jongens was er zilver voor de jonge Jaydon Man (7 jaar) en het brons ging naar Patrick Rijsberman.

In de D-groep jongens was er goud voor Mike Hoogendam. Bij de meisjes was het goud voor Yunah Hulkenberg, op de voet gevolgd door Joy Daalhuizen. De bronzen medaille ging ook naar Aquarijn, naar Minte Bos. Mike, Yunah, Joy en Minte wonnen de teamprijs. Zij scoorden met zijn vieren maar liefst 520 punten en waren de trotse winnaar van een beker.

In de B+ groep ging het goud naar Matthew Hibbert. Hij laat een mooie ontwikkeling zien op weg naar de Eindhoven Diving Cup begin februari volgend jaar. Het zilver was voor Oona Abbema en het brons ging naar Manuel Oztopcu. Hij is op de weg terug na een vervelende knieblessure.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk