Zwemproject weer van start in Merwestein

Donderdag 6 september is het unieke zwemproject van de gemeente Nieuwegein weer van start gegaan. Voor de derde keer heeft de gemeente toestemming gegeven voor dit bijzondere en succesvolle initiatief. Iedere donderdag worden bij Merwestein speciale zwemactiviteiten gehouden en wordt afgesloten met een lekkere lunch.

Het project is speciaal voor inwoners van Nieuwegein, die moeite hebben met het leggen van sociale contacten én die het lastig vinden om zelf mee te doen aan beweegactiviteiten. Hiervoor zijn speciale zwemactiviteiten samengesteld. Deze zwemactiviteiten spelen op unieke wijze in op de persoonlijke behoefte van de deelnemers. Uiteraard is tijdens de aansluitende lunch alle ruimte om met elkaar kennis te maken en nieuwe contacten te leggen. Dat het project aanslaat, blijkt uit de stijging van het aantal deelnemers. Op de eerste dag kwamen maar liefst 36 deelnemers zwemmen. Dit is een stijging van twaalf deelnemers ten opzichte van de vorige cyclus.

Het is belangrijk dat alle inwoners van Nieuwegein een kans krijgen om weer plezier te beleven aan bewegen. Deelnemers worden aangemeld via diverse sociale partners, waaronder Movactor, SBWU, Vitras en de Zonnebloem. Dit project, onderdeel van ‘Nieuwegein Beweegt’, is één van de vele succesvolle activiteiten die de NV Sportinrichtingen Nieuwegein uitvoert voor de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk