Zwemproject gaat door in Merwestein

Het zwemproject in zwembad Merwestein krijgt een vervolg. In diverse media werd gesuggereerd dat dit project vanwege bezuinigingen kopje onder zou gaan. Donderdag 19 januari liep de proef, op initiatief van de gemeente Nieuwegein ten einde en zal eind deze maand geevalueerd worden. Daarna wordt er een besluit genomen over het vervolg. Daarbij zijn de positieve reacties van alle betrokkenen vanzelfsprekend een belangrijk signaal. Aldus in een brief aan de gemeenteraad op 19 januari j.l.

Circa 16 deelnemers kwamen sinds november 2011 bij elkaar om samen te bewegen en te lunchen. Deze, vaak oudere zwemmers hebben moeite met het leggen van sociale contacten en vinden het lastig om zich aan te melden voor sportieve activiteiten. Ze zijn daarom via diverse sociale partners aangemeld. Mevrouw Zadelhof is één van de deelnemers. Via de Zonnebloem heeft zij zich bij deze groep aangesloten. “Ik vind het heel fijn om te bewegen in het water. Ik heb ’s morgens moeite met opstaan, maar ik wil zo graag bewegen, en ik vind het zo gezellig, dat ik op donderdag toch altijd op tijd mijn bed uit kom.” Mevrouw Zadelhof is gedeeltelijk verlamd geweest, mede door het zwemmen kan zij de spieren in haar benen nu beter gebruiken.

Vanuit de hele groep klinkt de wens om door te gaan met het project. Mevrouw Zadelhof: “Ik moet er niet aan denken dat dit weg valt, maar tegelijkertijd denk ik ook, al laten ze het maar voor anderen door gaan. Dat zij dezelfde ervaring mogen hebben als wij nu, dat zou geweldig zijn!” Gezien het succes van dit project is het college uiteraard voornemens het project voort te zetten, zo lezen wij in deze brief. Nu maar even de evaluatie afwachten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk