Zwaarste storm sinds 1990

In De Bilt is een windstoot van 122 kilometer per uur gemeten: de zwaarste rukwind sinds 1990. Het KNMI heeft code rood afgekondigd. “Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is”, schrijft het KNMI. Ook in Nieuwegein stormt het flink.

Het regent belletjes naar 1-1-2. De politie vraagt het alarmnummer alleen te bellen bij levensbedreigende situaties. Op meerdere plekken zijn complete daken losgewaaid. Zo ook bij het bedrijf VlietJonge, het verkeer op de Hollandhaven werd teruggestuurd via de Drenthehaven omdat het te gevaarlijk was om langs het bedrijfspand te rijden. Vanwege loslatende dakplaten had de politie de weg afgezet rondom het pand.

Ook bomen zijn gesneuveld, zoals onderstaande boom in Park Oudegein. Hij was met wortel en al uit de grond gerukt door de storm. Heeft u foto’s van stormschade? E-mail deze dan naar onze redactie: redactie@pen.nl. Wij zullen deze dan hier plaatsen.

De omgevallen boom in Park Oudegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren