Zwaar ongeluk op de ‘s-Gravenhoutseweg in Fokkesteeg

Op de kruising van de ’s-Gravenhoutseweg en Graaf Florisweg in Fokkesteeg zijn zondagmiddag rond 17.00 uur twee auto’s hard met elkaar in botsing gekomen. Volgens ooggetuigen zijn bij de aanrijding zeker vier personen gewond geraakt. De kruising werd gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn total-loss.

De hulpverlening kwam snel op gang. Zowel brandweer, politie en vier ambulances waren kort na het ongeluk ter plekke om de gewonden te helpen. Het gaat om een gezin van twee ouders en twee kinderen uit Houten. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de vier zwaargewond naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Het is niet bekend hoe oud de gewonde kinderen zijn. De bestuurder van de andere auto is nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter landde ter hoogte van de Muiderschans voor assistentie.

Onderzoek
Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt onderzocht. De zwarte Volkswagen Golf wilde vanaf de ‘s-Gravenhoutseweg linksaf afslaan naar de Graaf Florisweg. De grijze Renault Clio reed rechtdoor in tegengestelde richting op de ‘s-Gravenhoutseweg. De auto’s botsten hard op elkaar.

De politie heeft de ‘s-Gravenhoutseweg afgesloten tussen de Henri Dunantlaan en de Muiderschans. Ook verkeer vanaf de Graaf Florisweg werd tijdens het onderzoek omgeleid. De weg is rond 18.30 uur weer vrijgegeven voor al het verkeer, nadat  de brandweer het wegdek heeft schoongemaakt.

Update
De automobilist van de zwarte Volkswagen Golf die op de auto van het Houtens gezin botste, is in verzekering gesteld. Dat heeft de politie later laten weten tegenover onze redactie.

6 thoughts on “Zwaar ongeluk op de ‘s-Gravenhoutseweg in Fokkesteeg

 1. Jan ter Hoog

  Ik woon daar in de buurt en dagelijks rijdt men door rood en veelste hard om net oranje te halen. Ik heb hiervan aantal meldingen gedaan bij de gemeente, maar ze doen hier niets mee. Ook geen controle door VROS (Video Registratie Onopvallende Surveillance) of politie was mogelijk.

 2. Dick Groen

  je zou dan op elke kruising een roodlicht & snelheidscamera neer moeten zetten….maar ja dat is ook niet te doen

 3. Willem Pikvis

  Jan ter Hoog – aub niet nog meer uitmelkerij van de burger. Te hard of door rood dan een taakstraf maar geen belachelijk hoge boetes.

  1. Lydia Kroeze

   Taakstraf? Er is een kind overleden! Hoe moeten deze ouders verder.Heel veel sterkte dit is niet te bevatten.

 4. koos de graaf

  Juist wel zo hoog mogelijke boetes. Of rijbewijs inleveren

 5. Mark

  Ik snap de discussie wel, maar dit soort gedrag wordt ook door de gemeente in de hand gewerkt.
  Bij bijna elk verkeerslicht sta je voor rood te wachten, het is echt belachelijk.
  De groene golf is door de gemeente Nieuwegein nog niet uitgevonden.
  Ik keur door rood rijden echt niet goed, maar als je te pas en te onpas voor rood komt te staan pik je sowieso sneller een oranje licht mee.
  Laat ze eerst maar eens de verkeerslichten beter op elkaar af laten stemmen voor ze maatregelen als flitser nemen.
  Dit hadden ze op de A.C Verhoefweg ook moeten doen, want hier geldt hetzelfde voor de afstemming van de verkeerslichten…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren