Zorgtechnologiemarkt op Buurtplein Zuid

Op donderdag 19 oktober aanstaande van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt er een zorgtechnologiemarkt op Buurtplein Zuid gehouden. De bezoekers kunnen dan ervaren welke technologische hulpmiddelen ingezet kunnen worden in het dagelijks leven voor jezelf of je naasten.

zorgmarkt

De markt begint om 14.00 uur, er is ook een vragenuurtje, waar je terecht kunt bij experts en zorgprofessionals. Samen kunt u in gesprek gaan over alle mogelijkheden in de zorgtechnologie! Stel je vragen o.a. aan Zorgspectrum, de wijkverpleegkundige, Medipoint, Hogeschool Utrecht, Zorg4Nieuwegein, de apotheek en de overige zorgprofessionals van het Buurtplein Zuid.

De zorgtechnologie ontwikkelt zich in een razend tempo. Deze technologie kan het leven gemakkelijker maken. Welke hulpmiddelen zijn er allemaal en welke kun je toepassen op je eigen gezondheid? Hoe blijf je op de hoogte zodat je mee kunt blijven doen in de huidige én toekomstige maatschappij?

Apps, beeldbellen, alarmeringssystemen, een druppelbril, een medicijndispenser of controle op afstand?! Ooit gehoord van Medido? Een greep uit het aanbod van zorgtechnologie. Steeds meer aspecten van de zorg worden gedigitaliseerd of geautomatiseerd. Van digitaal een afspraak maken met je huisarts of apotheek tot en met een automatische medicijndispenser.

Maar hoe werkt het? Hoe kan ik hiermee aan de slag? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kan ik dit gebruiken in het dagelijkse leven? Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst? En, ook niet onbelangrijk: is het betaalbaar?

De zorgtechnologiemarkt in Buurtplein Zuid aan de Ratelaar in Nieuwegein Zuid is gratis te bezoeken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk