ZorgSpectrum voldeed aan richtlijnen voor vervoer Corona-vaccin

Op zaterdag 30 januari jl. heeft ZorgSpectrum op succesvolle wijze 550 cliënten in één ochtend kunnen vaccineren. Waaronder ook de bewoners van de Geinsche Hof in Nieuwegein. Een bijzonder moment waar de medewerkers in elke locatie bij hebben stilgestaan. ‘Er is door velen keihard gewerkt om het vaccinatieproces voor cliënten veilig en zorgvuldig te laten verlopen’ aldus Lisette Oudhof van Zorgspectrum.

Eerste vaccinatieronde
De cliënten voor wie de specialist ouderengeneeskunde medisch verantwoordelijk is, kregen die zaterdagochtend hun eerste vaccinatie met het Pfizer vaccin. Hiervoor was op alle 9 locaties van ZorgSpectrum, waaronder Vianen, Houten en Nieuwegein, een vaccinatieteam actief. Ook apotheker Koert verleende aan het vaccineren zijn medewerking. De tweede vaccinatieronde staat – voor zover nu bekend – eind februari gepland. De cliënten die onder de medische verantwoordelijkheid van de huisarts vallen krijgen bericht van de huisarts over hun vaccinatie.

Richtlijn RIVM voor vervoer vaccin
Door het RIVM is een werkinstructie opgesteld voor zorgorganisaties specifiek voor het vervoer van het Corona-vaccin. De voorwaarden die in deze werkinstructie aan alle zorgorganisaties zijn gesteld, zijn door onze medisch specialisten met de vervoerder afgestemd. Aan alle voorwaarden die in de werkinstructie staan, is voldaan.

Lisette Oudhof: ‘Wij zijn er trots op dat wij, net als veel andere organisaties, op zeer korte termijn het vaccin veilig hebben kunnen vervoeren. Dankzij de snelle beschikbaarheid van de Nieuwegeinse Catering Company konden wij op de ochtend ná levering van het vaccin al starten met de vaccinatie van alle 550 cliënten. Het bieden van zorg en ondersteuning aan cliënten is de core-business van iedere zorgorganisatie. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons dagelijks voorop. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat wij ons er zeker van hebben gesteld dat wij aan de RIVM-richtlijnen konden voldoen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren