Zonnig weer maakt ‘Burendag’ tot een succes

Afgelopen zaterdag werd voor de 26e keer ‘Burendag’ gehouden in Nederland. Ook in Nieuwegein deden enkele buurten mee, met het door Douwe Egberts en het Oranjefonds gestimuleerd evenement.

Aan de Pieter de Hooghage werd ‘Burendag’ afgetrapt door burgemeester Frans Backhuijs. Daarna konden in de buurt enkele activiteiten gedaan worden waaronder: Snoepspekhappen, sjoelen, spijkerpoepen, stapel blikken omgooien en zaklopen. Ook was er voor de kleinste kinderen een springkussen waarop zij zich konden vermaken. ‘s-Avonds waren er gezellige optredens met muziek. Ook aan de Ferdinand Bolhage waren enkele buurtbewoners die bij elkaar op de koffie gingen en spelletjes met elkaar gingen doen zoals: zaklopen, bowlen, badmintonnen. De kinderen maakten ook lekkere gebakjes voor elkaar.

Aan de Trompethof in Zuilenstein werd het mooie weer ook weer benut om gezellig mee te doen met ‘Burendag.’ Net zoals verleden jaar werd de wijk weer gezellig versierd. De hele buurt werd opgevrolijkt met bloemen en planten langs de waterkant. Het D.E. Punten zitbankje, die de wijk verleden jaar heeft gekregen werd door de bewoners voorzien van een nieuw likje verf.

Bij Zorgspectrum Vreeswijk zijn de bewoners ook verwend. Hier konden de buurtbewoners genieten van optredens van de Dolle Diva´s en Frans Kees.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk