Zonnepark Galecop in aanbouw

In het Zonnepark Galecop in Nieuwegein, komen 1186 zonnepanelen van elk 270 Wattpiek op een stuk grond langs de A12, de zogenaamde Galecopperzoom. Het park wordt vijf hectare groot, dat is vergelijkbaar met ongeveer tien voetbalvelden. Daarmee is het één van de grotere solarparken in de provincie.

De gemeente Nieuwegein heeft de grond tot 2030 ter beschikking gesteld voor de opwek van zonne-energie. Zonnepark Galecop PCR, een zogenoemd ‘postcoderoosproject’, krijgt een vermogen van 320 kWp en levert een jaarlijkse opbrengst van ongeveer 300.000 kWh aan groene stroom. Naast het PCR wordt nog een zonnepark gerealiseerd, maar dan binnen het kader van de SDE+-regeling.

Samen energie opwekken in Zonnepark Galecop
Je kunt deelnemen aan het PCR Galecop voor € 315,00 per paneel en je verdient de investering in 9 jaar terug. Daarna geniet je zeker nog tot 2030 van de voordelen van het project. In 2029 nemen we gezamenlijk een beslissing over de toekomst van het project. Het rendement van de investering wordt geschat op circa 5,5 procent. Bovendien, en misschien wel het belangrijkste, draag je bij aan duurzame energie in je eigen buurt.

Welke postcodes doen mee?
Als centrum van de roos hebben we 3438 genomen om zoveel mogelijk particulieren en bedrijven in de rondomliggende postcodes 3437, 3528, 3526, 3439, 3436, 3431 te bereiken.

Interesse in deelname
Kijk op de website: http://www.e-lekstroom.nl/pcr-galecop-zon-nieuwegein en vul het interesseformulier in. Het verplicht tot niets. Als alle panelen potentieel in Zonnepark Galecop ‘aan de man gebracht’ zijn, ontvang u een overeenkomst. Het aantal panelen is beperkt, ook hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Vragen
Er is een uitgebreidere brochure beschikbaar via bovengenoemde link. Blijven er onbeantwoorde vragen, stuur dan een email naar info@e-lekstroom.nl.

Partners Zonnepark Galecop
e-Lekstroom is opgericht met het doel om duurzame energieprojecten in de lekstroomregio op te zetten. De Coöperatie legt zich toe op de ontwikkeling van zogenaamde postcoderoosprojecten, die tot stand worden gebracht met de Regeling Verlaagd Tarief Energiebelasting.

Greenchoice is onze samenwerkingspartner. De stroom die door het zonnepark wordt opgewekt, wordt door Greenchoice op de markt gebracht. Overstappen naar Greenchoice is niet noodzakelijk, maar het heeft wel voordelen voor jezelf, en ook voor de Coöperatie.

One thought on “Zonnepark Galecop in aanbouw

  1. Martin Reijmerink

    Moet toch werken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren