Zonnepanelen voor het Natuurkwartier

De gemeente Nieuwegein heeft 48 zonnepanelen voor het Natuurkwartier besteld. Zowel de kinderboerderij als het Milieu Educatie Centrum (MEC) krijgen begin volgend jaar ieder 24 zonnepanelen. Het MEC had al enkele zonnepanelen. Met deze uitbreiding wordt het MEC in het grootste gedeelte van zijn elektriciteitsbehoefte zelfvoorzienend. Bij de kinderboerderij gaat het om een relatief kleiner deel vanwege het hogere elektriciteitsverbruik.

De prijs van zonnepanelen is het laatste jaar fors gedaald. Hiermee zijn ze vaak al binnen tien jaar terugverdiend. Zonnepanelen zijn een duurzame investering en zorgen naast opwekking van schone energie ook voor een financiële besparing. Reden voor de gemeente om nu in zonnepanelen te investeren. In dertig jaar leveren de zonnepanelen in het Natuurkwartier naar verwachting vele tienduizenden euro’s winst op. De energierekening wordt dan immers fors lager.

De gemeente roept inwoners, instanties en bedrijven in Nieuwegein op ook te investeren in zonnepanelen en zo mee te werken aan een Duurzaam Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk