Zonnenergie park coöperatie e-Lekstroom in Nieuwegein officieel geopend!

Zonnig nieuws op een bewolkte zaterdag! Tussen de buien door trotseerden participanten, onze videograaf Bart van Rooijen en fotograaf Paul Oor en andere belangstellenden de modderige paden van het Solarpark Galecop in het ‘pauzegebied’ aan de zuidkant van de A12. De Nieuwegeinse Wethouder Marieke Schouten en bestuurslid Arthur Simons van de coöperatie e-Lekstroom verrichtten daar de officiële opening van de nieuwste uitbreiding van dit nu al grootste zonnepark van Midden-Nederland.

New Solar Energy solutions plaatste 487 nieuwe panelen voor de 40 leden van de de coöperatie e-Lekstroom. Deze vormen een mooie aanvulling op de al aanwezige 8.000 zonnepanelen. Bewoners en kleine bedrijven uit de omgeving kunnen via de coöperatie E-Lekstroom investeren in eigen duurzame opwekking van energie. Op die manier kun feitelijk zelfs de door deze panelen opgewekte energie weer thuis gebruiken, aldus Sander van Schaik die Greenchoice vertegenwoordigde; de afnemer van de opgewekte energie.

Wethouder Schouten: ‘De gemeente Nieuwegein wil een klimaatneutrale stad worden, een hele uitdaging. We gebruikten in 2014 met z’n allen nog 4 Petajoules maar nu is dat al 5 Petajoules per jaar… Gelukkig wordt 4,2% van die energie in Nieuwegein al duurzaam opgewekt. Niet slecht want in de rest van onze provincie is dat gemiddeld 3,2%. En daar komt nu de opbrengst van dit mooie initiatief bij en wordt er gewerkt aan vergelijkbaar Postcoderoos-project in Nieuwegein-Zuid! Projecten die de betrokkenheid van de inwoners van Nieuwegein bij lokale duurzaamheidsinitiatieven vergroot.’ En daarover werd bij een kop koffie met gebak om Smaak & Stijl nog lang en gezellig doorgepraat terwijl buiten de laatste stekkers van het laatste paneel werden aangesloten.

Foto’s Paul Oor

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren