Zonder afspraak nu je eerste Corona-vaccinatie halen in o.a. Nieuwegein

Vanaf vandaag, maandag 2 augustus 2021, is het op alle vaste priklocaties van GGD Regio Utrecht mogelijk om zonder afspraak een corona-vaccinatie te halen. Dit kan onder andere in De Beursfabriek aan de Symfonielaan 5 in Nieuwegein tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Het enige wat mee moet, is een identiteitsbewijs.

Alleen mensen die nog helemaal geen vaccin tegen het Coronavirus hebben gehad en ook nog geen afspraak hebben gemaakt mogen naar binnen. De tweede prik wordt dan direct ingepland. Die krijg je dan minimaal vier weken later, behalve als je tussen de 12 en 18 jaar bent, dan zit er drie weken tussen de twee prikken.

De inlooplocaties zijn niet nieuw, sinds een paar weken was dat al mogelijk op sommige plekken, nu geldt dat dus voor alle vaste vaccinatielocaties van de GGD regio Utrecht, waaronder Nieuwegein.

Tweede prik kan eerder worden gehaald
Mensen die een tweede prik na 16 augustus gepland hebben, kunnen die prik naar voren halen. Als je een afspraak hebt voor een tweede prik, krijg je een sms van de GGD. Daarna kan je bellen om de tweede vaccinatie te vervroegen. Jongeren tussen de 12 en 17 jaar kregen vorige week al zo’n sms-je.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk