Zomerweekend in Vreeswijk, het totale aanbod

Op het mooiste plekje van Vreeswijk, de Oude Sluis, wordt het Vreeswijkse Zomerweekend georganiseerd. In het weekend van 25 en 26 juni zal de Oude Sluis als decor dienen voor een vijftal bijzondere en gezellige activiteiten. Op pontons in de Oude Sluis zullen verschillende optredens verzorgd worden.

Sluizenfestival van De Brulboei
Op zaterdag 25 juni wordt van 13.30-17.30 uur door de Brulboeien het Sluizenfestival georganiseerd. De hele dag zullen er optredens zijn van verschillende zeemanskoren uit de regio. Zo zijn er gastoptredens van het Shantykoor de IJsselzangers en Shantykoor Windstilte. Uiteraard ontbreken de DolleDiva’s niet.

Optredens Family Jewels
Zaterdagavond 25 juni is er van 19.00-22.00 uur een concert van de Family Jewels, een coverband, die vrijwel geheel bestaat uit Vreeswijkers. Ze zijn er trots op, dat zij in hun eigen Oude Sluis mogen optreden.

Oecumenische Dienst op het water
Op zondag 26 juni om 10.00 uur is er weer de traditionele Oecumenische Openluchtdienst op het water van de Oude Sluis. Voorgangers van de dienst zijn dominee Jochem Stuiver van de PKN-gemeente De Rank en pastor Marion Korenromp van de Taborparochie. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door een gelegenheidskoor van beide kerken onder leiding van dirigente Willeke den Hertog en met muzikale begeleiding van organist Frank Meurders.
 
Zomerfietstocht
Op zondag 26 juni is er weer een zomerfietstocht georganiseerd, die vanaf 11.00 uur vertrekt vanaf het Raadhuisplein in Vreeswijk. Gekozen kan worden uit een route van ca. 26 km of 43 km. De routes zijn gratis af te halen bij Eethuys Poelzicht, Raadhuisplein 1.

Concert Indigo Big Band
Een optreden op zondag 26 juni van 13.30-17.00 uur door de Indigo Big Band mag in Vreeswijks Zomerweekend natuurlijk niet ontbreken. Deze ’17-hoofdige’ band -met spelers van 16 tot en met 66 jaar, verbonden aan Kunstencentrum De Kom- bestaat dit jaar 25 jaar.  Zondag 26 juni van 13.30-17.00 uur treden zij op op pontons.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk