Zomerschool Nieuwegein een succes

De Zomerschool, die in de eerste én laatste week van de zomervakantie plaatsvond voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 12 jaar, is een groot succes. De twee weken zaten in mum van tijd vol waardoor er zelfs een wachtlijst ontstond. De Zomerschool is opgericht om kinderen extra onderwijsondersteuning te bieden en eventuele achterstanden in te halen.

 

Tijdens de Zomerschool zijn de kinderen op een actieve wijze met verschillen lessen spelend aan het leren geweest. De lessen werden afgewisseld met workshops. Zo

hdr

zijn klassen op bezoek geweest in de Raadszaal. En werden de peuters voorgelezen door iemand van de bibliotheek.

Wethouder Jan Kuiper van Jeugd en Gezin bracht de Zomerschool tijdens de laatste schooldag een bezoek en feliciteerde hen met het succes: “Nieuwegein slaagde er in heel korte tijd in een zomerschool op te zetten. Dat is gelukt dankzij de inspanningen van leerkrachten vanuit alle schoolbesturen en de docenten die de zomerschool uitvoerden. Floris Velis is de verbindende kracht die met veel energie alles en iedereen bij elkaar bracht. Met de Zomerschool hebben we leerlingen een zinvol en ook leuk en afwisselend programma geboden. Dat is een geweldige prestatie. Daar kan de stad echt trots op zijn!”

De Zomerschool is een initiatief binnen Nieuwegein waarbij basisscholen, peuterspeelzalen, de gemeente en het Milieu Educatief Centrum samenwerken. Ook culturele instellingen, zoals Bibliotheek De Tweede Verdieping, Stadstheater De KOM, SportID Nieuwgeein en Peuterstapjes werkten samen met de Zomerschool. Dit jaar hadden kinderen met en zonder taalachterstand meegedaan met het programma. In totaal waren er 185 kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 12 jaar die zich ingeschreven hadden voor dit mooie project.

Schoolleider en Gebiedsverbinder Floris Velis geeft aan: “In de komende periode gaan we de aanpak en organisatie goed met elkaar evalueren en verbeteren waar nodig. We zijn plannen aan het maken voor een vervolg in 2021. Daarbij zijn veel scenario’s mogelijk. Ook andere vakanties worden in overweging genomen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren