Zomerreces voor de gemeenteraad

Donderdag 7 juli aanstaande vindt met de Kaderraad – de bespreking van de Nieuwegeinse financiën – de laatste bijeenkomst plaats van de gemeenteraad, voordat die met vakantie kan. De  vergadering begint om 14.00 uur en duurt de hele middag en avond. Via deze livestream is alles te volgen.

Hoewel het straks dus vakantie is voor de raad, is het in theorie mogelijk dat zúlke belangrijke onderwerpen zich aandienen, dat de raad ervoor terug moet komen. Als er een crisis uitbreekt en er moeten acute beslissingen genomen worden voor onze stad, kan dat niet zonder onze democratisch gekozen raadsle- den. Maar laten we daar niet van uitgaan. De komende weken is het naar verwachting even rustig rondom de raad.

En daarna? Daarna begint de raad weer vol goede moed aan de eerste vergadercyclus van het nieuwe seizoen. Op 25 augustus vindt de eerste Avond voor de Stad plaats en enkele weken later, op 15 september, de eerste Raadsvergadering.

In contact
De laatste tijd krijgt de raad via het e-mailadres griffie@nieuwe- gein.nl steeds vaker input vanuit de samenleving en we zijn blij met die geluiden. Niet alles kan naar aanleiding van één vraag of klacht in één keer verbeterd worden, maar het contact met de samenleving is voor raadsleden belangrijk. Alleen zo horen of lezen zij welke zorgen en verwachtingen er leven bij onze inwoners.

Daarom willen we u graag nogmaals wijzen op de mogelijkheden om uw mening te laten horen. Over een onderwerp dat al op de agenda staat (de ontwikkeling van de A12-zone, het Nieuwegeinse bomenbeleid) kunt u meespreken tijdens een Avond voor de Stad. Wilt u zelf een onderwerp inbrengen? Dat kan tijdens de inspraakronde. Wilt u iets vertellen zonder uw mening te geven (bijvoorbeeld over een mooi project of bewonersinitiatief)? Daarvoor is het intermezzo heel geschikt. Om u aan te melden voor deze momenten kunt u het beste een mailtje sturen naar de griffie. De raad dankt u voor uw interesse in het raadswerk en wenst u een mooie zomer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk