Zomerfruit op chique

Subliem in al zijn eenvoud. Smakelijk, fris en barstensvol vitamientjes. Op deze wijze geserveerd een chique afsluiting van je dineetje. En al dat prachtige zomerfruit is nu volop verkrijgbaar en dus nog betaalbaar ook. Het bolletje ijs maakt het af en de finishing touch is het blaadje munt op het ijs. Jammer nou dat ik dat vergeten was toen ik de foto nam. Voor 6 personen:

ca. 250 g aardbeien
1 klein bakje frambozen
1 klein bakje bramen
1 klein bakje bosbessen
1 klein bakje rode bessen
citroen ijs (Appassionato sorbetijs, Super de Boer)
6 toefjes munt of citroenmelisse Extra: 6 hoge wijnglazen (voor rode wijn); ijsbolletjestang; 4 tot 6 koelelementen voor de koelbox  Leg een dag van te voren de koelelementen in de diepvries.

Op de dag dat je het fruit nodig hebt het fruit snel wassen (behalve de frambozen!!) en goed uit laten lekken.
De aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden.
Al het fruit in een dikke glazen schaal doen en voorzichtig door elkaar scheppen.
De schaal fruit enkele uren voor gebruik in de koelkast zetten op twee koelelementen en met de andere elementen eromheen.
Deze elementen staan tegen de schaal aan (evt. een opgerolde theedoek eromheen knopen).
Een kwartiertje tot halfuurtje voor gebruik het citroenijs uit de diepvriezer halen.
Vlak voor gebruik het fruit in de wijnglazen scheppen (hou het glas zo schoon mogelijk).
Leg in ieder glas een bolletje citroenijs en decoreer met een toefje munt of citroenmelisse.
Serveer met een mooi dessertlepeltje. Nagerecht

Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten
Bereidingstijd: ca. 7 minuten Tip
In plaats van citroenijs kun je bijna ieder ander soort ijs nemen. Bedenk wel dat de smaak moet passen bij het fruit en dat elk ander ijs vaak zoeter zal smaken. Decoreer eventueel met een toefje slagroom.
Ook lekker, een vleugje kaneel over het fruit. Weetje
Munt en Citroenmelisse zijn echte smaakmakers. Van beide kruiden kan een geurige thee worden gezet die verfrissend en maagzuiverend werkt. Citroenmelisse haalt de smaak op van soepen, sauzen, omeletten en visgerechten en kan muggensteken voorkomen doordat de geur de werking van de reukzin van de muggen verstoort. Munt wordt gebruikt in soepen en gehakt en ter decoratie van dranken, fruitsalades en groenten. Industrieel wordt het kruid gebruikt bij de bereiding van o.a. dranken, consumptie-ijs, zoetwaren, kauwgom, tandpasta en cosmetica. Daarnaast trekken deze planten als ze bloeien erg veel bijen aan. Voorwaar geen gek idee dus om deze veelzijdige kruiden een plaatsje in je tuin of op je balkon te geven. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.
Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk