Zomerdienstregeling Vrevia 2023 en Sleepbootdagen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei aanstaande, start veerpont Vrevia met haar zomerdienstregeling. Deze dienstregeling eindigt dit jaar op zondag 20 augustus. Tijdens deze periode vaart de veerpont op vrijdag, zaterdag en zondag door tot 20.30 uur. De zomervaartijd is een samenwerking tussen Vrevia en restaurant de Ponthoeve.

Voorzitter Paul Reusch: “We varen in deze drukke periode langer door zodat dagjesmensen en bewoners van Vianen en Nieuwegein zonder haast de pont terug kunnen nemen.”

Bas Baars van Ponthoeve: “Gasten uit Nieuwegein zijn dus ook na 18.00 uur nog welkom voor een lekkere pannenkoek. De keuken houdt rekening met de laatste afvaart van de pont. Onze gasten vanuit Nieuwegein e.o. kunnen nu ook in de avond gemakkelijker een lekkere pannenkoek komen eten. De overtocht met de pont maakt het uitje helemaal compleet.”

Ook tijdens de Sleepbootdagen in Vianen vaart de veerpont extra door op donderdag 18 mei. Dan vaart de pont door tot 20.30 uur, vrijdag 19 mei tot 24.00 uur en zaterdag 20 mei tot 20.30 uur.

Over de Sleepbootdagen
Eens in de twee jaar is Vianen de tijdelijke thuishaven van ruim 200 historische motorsleepboten uit de VDMS-vloot. In het Hemelvaartsweekend (18, 19 en 20 mei) zorgen de boten in Vianen voor een boeiend en kleurrijk schouwspel. Tijdens verschillende demonstraties laten de schippers zien waar ze met hun sleepboten toe in staat zijn. Met krachtmetingen en behendigheidsproeven vermaken en imponeren ze jong en oud. Sommige monumentale sleepboten zijn toegankelijk voor publiek.

Historie, muziek, braderie, kunst en cultuur
Tijdens de Nationale Sleepbootdagen is het feest in Vianen en is er in en om het historische centrum van alles te zien en te doen. Slenter bijvoorbeeld langs de kraampjes op de braderie of over de kunstmarkt, luister naar verschillende optredens, pak een terrasje en ga ’s avonds dansen in de feesttent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk