Zomerdienstregeling pontje Vrevia ingeluid door bestuurders

Gedeputeerde Dennis Straat en de wethouders Ellie Eggengoor (Nieuwegein) en André Landwehr (Vianen) hebben vrijdag 14 juni de zomerdienstregeling van Fiets-Voetveer Vrevia ingeluid.

De wethouders en gedeputeerde luidden met elkaar en de aanwezige passagiers midden op de Lek een scheepsbel om de zomerdienstregeling te starten. Veerpont Vrevia zal tussen vrijdag 15 juni tot en zondag 2 september op vrijdagen, zaterdagen en zondagen langer doorvaren. Het veer vaart dan door tot ’s avonds 20.30 uur.

Voorzitter Paul Reusch van Vrevia: “De verlengde vaartijden zijn afgelopen jaren door het publiek omarmd. Op een mooie zomerse avond hebben veel recreanten behoefte aan de vaarverbinding tussen Vianen en Nieuwegein.”

Gedeputeerde Dennis Straat gaf aan dat het Vrevia veer voor hem zo bijzonder is omdat het én economisch, én toeristisch én historisch een belangrijke verbinding is. De route Napoleon ging hier al over de Lek en nog steeds is het een dagelijkse route voor velen uit de regio”. Daarbij is een pontje “Oerhollands en een moment van rust in een soms drukke dag.”

De zomervaartijd is een samenwerking tussen Vrevia en restaurant Ponthoeve. Bas Baars van Ponthoeve: “Gasten uit Nieuwegein zijn dus ook na 18:00 uur nog welkom voor een lekkere pannenkoek. De keuken houdt rekening met de laatste afvaart van het pontje.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren


%d bloggers liken dit: