Zomer reces(je)

Aan het weer valt het niet met grote regelmaat af te lezen, maar het is zomer, zeggen ze. Vakantie. Of: in de politiek -om nooit opgehelderde redenen- reces genoemd. ‘Klinkt duurder in elk geval’ aldus Guido Bamberg van de PvdA Nieuwegein in zijn culumn deze week.

Bamberg: ‘Met een dubbelslag kwam het politieke seizoen 2011/2012 in Nieuwegein ten einde: twee vergadercycli naast elkaar, extra commissies en twee dagen achtereen raadsvergadering, o.a. over de goede financiële positie van Nieuwegein. Het was natuurlijk weer nauwelijks nieuws. Zie ook de column hieronder. In Den Haag sluiten ze dan af met een copieuze barbecue, inclusief een rooster met vega-burgers en wat dies meer zij, in Nieuwegein drinken we hoogstens nog een glaasje op het terras.’

‘We mogen er even van genieten. Nieuwegein gaat niet op slot. Alleen al tijdens het schrijven van deze column bruist de oude Kom van activiteit door Geinbeat en wordt zodadelijk in de nieuwe Kom de aftrap gegeven voor de renovatie van de tramlijn. Zes weken hebben we even geen tram, maar daarna kunnen we er weer extra veilig tegenaan. Maar politiek doen we het even rustig aan.’ Klik hier om naar de Bamberg Blog te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk