Zo kom je de financiële crisis weer te boven

Het zal voorlopig nog wel een tijdje duren, voordat de economie zich herstelt. Veel mensen hebben nu al grote moeite om in financieel opzicht de eindjes aan elkaar te knopen. Het aantal inwoners dat in de komende maanden in de financiële problemen komt, zal waarschijnlijk flink hoger uitvallen dan in dezelfde periode vorig jaar. Zolang het Coronavirus niet in bedwang kan worden gehouden en de overheid zich genoodzaakt ziet beperkingen te hanteren, blijft de economische recessie aanhouden. Het is dus zaak om goed op je uitgaven te letten. Met wat slimme trucs kun je de financiële crisis weer te boven komen.

Maatwerk vereist
Allereerst geldt natuurlijk dat geen situatie hetzelfde is. Dat geldt zowel voor de inkomsten als voor de uitgaven. We kunnen dus geen tips geven die specifiek op jouw situatie van toepassing zijn. Twee mensen kunnen exact hetzelfde verdienen, maar een totaal ander uitgavenpatroon hebben. Er zijn dus geen algemene bedragen te noemen, die op iedereen van toepassing zijn. Maar er zijn wel heel wat algemene tips, die iedereen geld op kunnen leveren.

  • Geld opzij leggen voor later lijkt misschien een onbegonnen klus, als je nu al moeite hebt om rond te komen. Toch is het helemaal niet zo’n vreemde gedachte, als je er wat langer over nadenkt. Veel mensen geven geld uit, omdat ze het hebben. Ze hoeven het geld niet uit te geven, maar ze vinden dat geld moet rollen. Laat het dan allereerst eens richting je spaarpot rollen. Zet bijvoorbeeld één procent van je inkomen direct opzij, nadat het gestort is. Van het resterende bedrag kun je vast ook wel rondkomen. Zo heb je dus wel mooi structureel een klein bedrag gespaard. En al die kleine beetjes maken samen een grote berg.
  • Een andere truc om minder uit te geven is geld besparen op je vaste lasten. Het is dan wel belangrijk dat je eerst gaat inventariseren wat je eigenlijk per maand uitgeeft en waar je geld naartoe gaat. Vaak zijn er goedkopere alternatieven te vinden. Als je dan ook nog eens het geld, dat je daarmee bespaart, direct toevoegt aan je spaarsaldo, sla je twee vliegen in één klap.
  • Wil je meer tips om geld te besparen? Je staat er beslist niet alleen voor! Door regelmatig een kijkje op https://www.nationaalbespaarcentrum.nl/ te nemen, kun je veel nuttige informatie over besparen ontdekken. Super handig!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren