Zo kies je de juiste douche uit

Wie op zoek is naar een nieuwe douche, komt een enorm aanbod tegen. Wil je weten hoe je de perfecte douche kiest uit dit enorme aanbod en wil je weten waar je op moet letten? Lees dan snel verder!

Moderne inloopdouches
In de moderne badkamer zien we veelal inloopdouches. Een inloopdouche is een open doucheruimte, die afgeschermd wordt met een douchewand of nis. Daarnaast heeft dit type douche geen opstaande randen, waardoor een inloopdouche uitermate geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen, ouderen en mindervaliden.

Een inloopdouche is niet alleen praktisch. Het ziet er ook nog eens ontzettend stijlvol uit. Kies voor een glazen douchewand met zwarte rasters, om je industriële badkamer een boost te geven. Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor een douchewand van helder glas. Hierdoor lijkt de badkamer optisch ruimer en ontstaat er een mooi en groot geheel.

Comfortabele douchecabines
Hoewel we tegenwoordig veelal inloopdouches zien, passen ook douchecabines uitstekend in de moderne badkamer. Een douchecabine voor de badkamer is een afgesloten ruimte, waarbij de deuren en wanden perfect op elkaar afgestemd zijn. Daarnaast wordt een cabine compleet met toebehoren geleverd, waardoor de montage eenvoudig is.

Een groot voordeel van de douchecabine is dat alle warmte in de ruimte blijft tijdens het douchen. Hierdoor kun je de temperatuur een stuk lager instellen, terwijl je het nog steeds lekker warm hebt. Daarnaast blijft de warmte ook tijdens het afdrogen in de ruimte. Lekker duurzaam, dus!

Wel of geen douchebak?
Heb je gekozen voor een douchecabine? Dan kun je ervoor kiezen om een douchevloer in de cabine te plaatsen. Daarnaast kun je kiezen voor een douchebak. Wanneer je kiest voor een douchevloer, creëer je hetzelfde effect als bij een inloopdouche. Er ontstaat namelijk een mooi geheel. Dit effect wordt versterkt wanneer je kiest voor een douchecabine van helder glas.

Een groot voordeel van een douchebak is dat deze opstaande randen heeft. Hierdoor loopt al het water uit de douche netjes de bak in, waardoor het weer makkelijk weg kan lopen door het doucheputje. Daarnaast beschikt een douchebak over een antislip laag, waardoor je minder snel uitglijdt.

Prachtige douchekranen en douchekoppen
Een douche is uiteraard niet compleet zonder douchekraan en douchekop. Stem de stijl van de kranen af op de stijl van de badkamer. Dit versterkt het mooie geheel en het ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Er zijn verschillende douchekoppen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een waterbesparende douchekop, een standaard douchekop of een regendouche. Bekijk vooraf goed of de douchekop waarop je oog is gevallen, ook past bij de ketel in je woning. Je wil natuurlijk wel kunnen genieten van voldoende waterdruk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk