Zo houd je ongewenste insecten weg

We hebben een zachte winter gehad en dat betekent dat we de komende lente en zomer veel insecten gaan zien. Nu hoef je niet gelijk alle insecten in je directe omgeving dood te maken of te weren, maar op sommige plekken hoef je ze gewoon liever niet te zien. Er zijn een aantal plekken waar je insecten liever weghoudt en dit kun je op een aantal manieren bewerkstelligen. We zetten ze graag voor je op een rijtje, zodat jij ongestoord kunt genieten van het lekkere weer in de aankomende maanden.

Installeer horren
Als je graag je ramen en deuren openzet in de lente en zomer, is de kans aanwezig tot zeer groot dat je veel insecten in huis haalt. Op de een of andere manier weten ze de ingang altijd te vinden, maar de uitgang niet zo heel gemakkelijk. Door meerdere horren van Unilux te plaatsen zorg je ervoor dat de ingang net zo moeilijk te vinden is als de uitgang, waardoor insecten lekker buiten blijven lopen en vliegen. Zo hoef je geen concessies te doen en kunnen de ramen en deuren gewoon openblijven voor die heerlijk frisse lucht.

Omsingel je planten
Je kunt gedeelten in je tuin blokkeren en omsingelen voor insecten zonder vleugels. Denk bijvoorbeeld aan mieren, slakken of ander lopend ongedierte wat je het liefst ver weghoudt. Als je het diervriendelijk wilt aanpakken kun je wat koffiedik uit je espressomachine rondom je planten strooien. Een ander idee is om wat azijn te schenken over je tegels, wat veel insecten ook een afstotende geur vinden. Als je het rigoureus aan wilt pakken en niet zo geeft om de insecten zelf, kun je je laten adviseren over chemische middel bij bijvoorbeeld een tuincentrum. We raden dit enkel aan als je echt overlast ervaart, bijvoorbeeld doordat er een mierennest bij jou binnen is gekomen.

Selecteer je planten zorgvuldig
Wist je dat er een aantal planten zijn die insecten weghouden vanwege een bepaalde geur die ze uitstralen? Zo kun je in je moestuin het beste wat basilicumplantjes, limoengras of knoflook planten. De kans is vrij groot dat je deze toch al in je moestuin wilde zetten, dus dat komt alleen maar goed uit. Heb je geen moestuin, maar wil je je planten graag beschermen? Dan kun je een lavendelplant, chrysant of rozemarijnstruik tussen je planten zetten. Insecten houden niet van de geur van deze planten, waardoor ze op natuurlijke wijze wegblijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren