Zo bepaal je jouw erfgrootte voor de uitbreiding van je huis van start gaat

Wil je jouw erfgrootte bepalen, omdat je van plan bent jouw huis uit te breiden? De erfgrens bepalen is hierbij van groot belang. Bij kadastralekaart.nl heb je snel inzicht in je precieze erfgrens en weet je precies tot hoever je mag bouwen. In dit blog vertellen wij je meer over erfgrenzen en wat hierbij komt kijken. Lees snel verder voor meer informatie.

De bestaande grens bepalen
Er kunnen diverse redenen zijn om je erfgrens te bepalen, zodat problemen voorkomen worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je een schutting wilt plaatsen, een tuinhuisje of uitbouw wilt bouwen of een grensconflict met de buren wilt oplossen. Ook kan het zo zijn dat je het perceel wilt kopen of verkopen en de grenzen onduidelijk zijn. Wanneer je een boom aan de rand van de tuin wilt planten, is het tevens van belang om de precieze erfgrens te weten. Ook een boom hoort binnen je eigen erf geplaatst te worden.

Kaart producten
Bij Kadasterkaart kun je eenvoudig een kaart product aanvragen voor je perceel of woning. Hiermee krijg je zekerheid over de grenzen van je perceel. Zo kun je de perceelgrenzen en grootte van het perceel achterhalen. Zo kun je twijfels bij potentiële kopers van de woning of het perceel hiermee wegnemen. Tevens zijn conflicten met de buren hierdoor te voorkomen of juist op te lossen door hen duidelijkheid te verschaffen.

Grensreconstructie uitvoeren
Je kunt ook een grensreconstructie laten uitvoeren. Hierbij zal een landmeter piketpaaltjes plaatsen, zodat kadastrale grens van het perceel precies te zien is. De landmeter zal dit doen op basis van de oorspronkelijk bepaalde grens die officieel bij het Kadaster is vastgelegd. Zodoende worden in het veld de bestaande erfgrenzen opnieuw uitgezet. Kadaster maakt hierbij gebruik van professionele landmeters. Deze werken allen met gecertificeerde apparatuur. Zo wordt de grensreconstructie nauwgezet uitgevoerd. Deze grensreconstructie is altijd onafhankelijk en wordt middels rechtsgeldige informatie uitgezet.

Jouw erfgrens bepalen? Dat is zo gebeurd
Je weet nu precies hoe je jouw erfgrens eenvoudig en snel kunt bepalen. Ook weet je in welke situaties het bepalen van de erfgrens van belang is. Ook bij de uitbreiding van een huis mag je deze stap zeker niet overslaan. Zo voorkom je problemen op de langere termijn. Wij wensen je veel succes met de uitbreiding van je huis en het bepalen van de erfgrens!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren