Katern

Zilver voor Meeuwsen in Parijs maar stijgt naar de eerste plek op de wereldranglijst

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen is bij het Pro Tour-toernooi in Parijs als tweede geëindigd. De Nieuwegeiner verloor samen met zijn partner Alexander Brouwer in de finale van het Noorse koppel Anders Mol en Christian Sørum. De regerend Olympisch en Wereldkampioenen wonnen in twee sets: 21-19 en 21-18.

Het voordeel bleef lang aan Nederlandse zijde, maar in de slotfase ging het mis. Op 18-18 serveerde Brouwer de bal in het net, waarna Mol de aanval van Meeuwsen blokkeerde: 18-20. Op het tweede setpunt legde Sørum de bal slim weg voor een 0-1 voorsprong in sets. Met zijn sterke blokkering maakte Mol het de Nederlanders lastig in de tweede set. Daarin kwamen de Noren geen moment op achterstand. In een seizoen waarin ze veel toernooien wegens ziekte en blessures aan zich voorbij moesten laten gaan, claimden de Noren hun eerste gouden medaille op de Beach Pro Tour.

De Nederlanders grijpen voor de derde keer naast het goud op een Elite-16 toernooi. In Rosarito en Hamburg eindigden Brouwer en Meeuwsen ook op de tweede plek. Met de punten die ze dit toernooi behaald hebben, stijgen de Nederlanders naar de eerste plek op de wereldranglijst.

De twee Nederlanders wonnen afgelopen zaterdag nog de halve finale van het sterke Italiaanse koppel Paolo Nicolai en Samuele Cottafava.

Voor Brouwer en Meeuwsen was het al het derde zilver in de serietoernooien uit de Pro Tour. Het Nederlandse duo was in Parijs als vijfde geplaatst.

In de eerste poulewedstrijd waren de Nederlanders met 2-1 te sterk voor de Australiërs Carracher/Nicolaidis. De Nederlanders wonnen daarna het tweede groepsduel van de als vierde geplaatste Polen Bryl/Losiak met 2-1. De setstanden waren 21-19. 16-21 en 19-21.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk